Ofte stillede spørgsmål

For voldsudsatte kvinder med misbrug og/eller psykiatriske diagnoser.

Se de typiske spørgsmål

Herunder har vi listet de typiske spørgsmål som vi modtager. Måske du allerede her kan finde svar på dit eget spørgsmål, og ellers er du altid velkommen til at sende os en besked via kontaktformularen eller give os et kald på telefon 00 00 00 00.

Hvad skal jeg have med?

Hvis du har mulighed for at pakke, anbefaler vi at du pakker disse ting:

  • Alle officielle papirer og kort.
    (Fx vielsesattest, pas, NemID, kørekort, uddannelsesbevis sundhedskort, immigrationspapirer m.m.)
  • Medicin og recepter
  • Mobil og oplader
  • Penge eller hævekort (hvis du har nogen)
  • Ekstra nøgler til dit hjem og evt. bilen
  • Tøj
  • Fotografier og hyggelige ting og/eller ting der betyder meget for dig.

Må jeg ryge på krisecentrene?

Du må ikke ryge indenfor på krisecenteret. Det vil også sige at du ikke må ryge på dit værelse. Du må ryge ude på terrassen.

Hvem gør rent?

Du er selv ansvarlig for at holde dit værelse rent. Fælles arealer gør beboerne rent i samarbejde med de ansatte.

Skal jeg selv lave mad?

På Haslev Krisecenter laver vi mad og spiser sammen. Det vil sige at du skal være med til at lave aftensmad ca. en gang om ugen. Morgenmad står personalet for at gøre klar, men beboerne er med til at dække bord, tage af bordet og sætte i opvaskemaskinen. Vi har mad stående i køleskabet til frokost som du kan tage når det passer dig at spise frokost.

Hvordan får jeg vasket tøj?

Der er vaskemaskine og tørretumbler på krisecenteret som du kan bruge gratis, men du skal selv købe vaskepulver og evt. skyllemiddel.

Hvordan kommer jeg til krisecenteret?

Krisecenteret ligger uden for Haslev. Hvis du tager offentlig transport, står du af på Haslev station. Når du snakker med os, laver vi en aftale om at du ringer når du er på Haslev station, så kommer vi og henter dig. Vi har ikke mulighed for at betale din togbillet.

Hvis du kommer i bil, kan du parkere foran krisecenteret.

Skal jeg selv betale for at bo på krisecenteret?

Det er kommunen der betaler for dit ophold, men hvis du har en indtægt, kan kommunen opkræve en del af beløbet fra dig.

Må jeg tage stoffer og drikke alkohol mens jeg er på krisecenteret?

Vi kræver ikke at du ønsker at stoppe et eventuelt misbrug, men krisecenteret er stoffrit og alkoholfrit. Hvis du får substitutionsmedicin, får du det udleveret af en af krisecenterets ansatte. Hvis du ønsker at få hjælp til at stoppe eller reducere et misbrug, kan personalet hjælpe dig med det.

Hvad kan jeg få hjælp til på krisecenteret?

Du får hjælp og støtte til at ordne praktiske ting som for eksempel at søge ny bolig, eller få overblik over din økonomi. Vi kommer også til at tale om volden mens du bor her. Du får redskaber til at forstå og bearbejde det du har oplevet.

Mange kvinder som har været udsat for vold føler at de er helt alene med deres oplevelser. På Haslev Krisecenter kommer du til at bo sammen med 7 andre kvinder som også har levet med vold.

Hvis du vil, kan du få hjælp til at arbejde med dit misbrug, men det er ikke et krav. Det eneste krav er at du ikke må tage stoffer og drikke alkohol mens du bor på krisecenteret.

Hvis du har brug for hjælp til at blive udredt i forhold til psykisk sygdom, hjælper vi dig med at kontakte psykiatrien eller din læge.

Må jeg have gæster på besøg?

Du må gerne have gæster på besøg, dog ingen mænd over 18 år. Denne regel har vi for at undgå at lukke en voldsudøver ind. Hvis du gerne vil mødes med mandlige venner eller familiemedlemmer, kan vi hjælpe dig med at finde en cafe eller lignende.

Man må gerne have overnattende gæst en enkelt nat, men de skal sove på dit eget værelse, og det må kun være efter aftale med personalet. De kan ikke være med til fællesspisning, men I kan lave mad sammen i køkkenet på første sal.

Hvornår er der personale på krisecenteret?

Vi har personale hele døgnet. Om natten har vi en sovende nattevagt.

Sikker mail

Du kan trygt skrive til os.

Haslev Krisecenter

4690 Haslev
30 11 02 00

Åbningstider
Alle dage 08.00 – 22.00

Udenfor åbningstid
Landsdækkende hotline: 70 20 30 82